Szolgáltatásaink

ambuláns betegellatas

Ambuláns betegellátás

A Szent Bernát Pestimrei Kisállat-ambulancián jól képzett szakemberek várják a megbetegedett kisállatokat a hét minden napján. Munkájukat teljes körű laborháttér, röntgen, ultrahang, video-otoszkóp  és jó néhány modern technikai eszköz segíti, hogy az Ön kedvence minél magasabb színvonalú ellátásban részesülhessen.

 
ÁlllatpatikaállatpatikaRendelőnkben megtalálja a kisállatok számára szükséges leggyakoribb gyógyszereket, táplálék-kiegészítőket. Több, mint 600- féle készítményt tartunk készleten, az esetlegesen hiányzó terméket 1-2 nap alatt beszerezzük. Külső élősködők elleni szerek, féreghajtók, vitaminok, immunerősítők, fájdalomcsillapítók, porcvédő szerek széles választékával állunk ügyfeleink rendelkezésére.  

Állatszállítás

Állatszállítás

Nem mindenki tudja megoldani kedvence kórházba szállítását.

Ebben is szívesen segítünk, szükség esetén vállaljuk a bajba jutott kisállatok kórházba vagy hazaszállítását versenyképes árakon.

 

 
Állatútlevél kiállításaÁllatútlevél kiállítás

Kutyák, macskák és vadászgörények Európai Unión belüli szállítása állatútlevél birtokában lehetséges. Rendelőnkben elvégezzük az Állatútlevél kiállításával kapcsolatos teljes körű adminisztrációt és internetes regisztrációt. A néhány perces papírmunka után akár azonnal el lehet indulni külföldre kedvencünkkel.

 
AllergiavizsgálatAllergiavizsgálat és deszenzibilizáló kezelés

Az allergia népbetegség-háziállataink között is. A betegség tüneti kezelése mellett ma már mód van arra is, hogy a beteg állat véréből kimutassuk az allergiát okozó faktorokat is. A nálunk levett vért egy amerikai labor dolgozza fel, az eredmény 10-14 nap múlva érkezik e-mailen. Az allergiát kiváltó tényezők ellen ugyanebben a laboratóriumban készítenek ún. deszenzibilizáló oldatot, kifejezetten a vizsgált beteg számára. Ennek segítségével lehetőség nyílik az allergia oki kezelésére. A betegek többségénél a tünetek jelentős mérséklődése vagy megszűnése várható.

 
Bankkártyás fizetésBankkártyás fizetés lehetősége

A Szent Bernátban természetesen az ügyfeleink rendelkezésére áll a bankkártyás fizetési mód is.

 
Belgyógyászati ellátásBelgyógyászati ellátásA Szent Bernátban lehetőség nyílik a legtöbb belgyógyászati betegség diagnosztizálására és gyógykezelésére. Korszerű műszereink, teljes körű laborhátterünk segítségével magas színvonalú diagnosztikai és terápiás tevékenységre vagyunk képesek. Az ország legjobb specialistáival állunk napi kapcsolatban, így szükség esetén az Ön kedvencét a legavatottabb állatorvos szakemberekhez küldjük speciális vizsgálatokra.  
Diszplázia szűrésDiszplázia szűrés

A Szent Bernátban található nagy teljesítményű röntgenberendezés és automata hívó segítségével bármekkora méretű kutya ortopédiai szűrővizsgálatai elvégezhetők. Az elkészült felvételeket kérés esetén a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesületbe továbítjuk hivatalos bírálatra.

 
Féregtelenítés

Féregtelenítés A Szent Bernátban féreghajtók széles választéka található, kutyák, macskák, madarak és haszonállatok számára. Állatorvosaink tanácsot adnak a legmegfelelőbb készítmény kiválasztásában.

 

FogkőeltávolításFogkő-eltávolítás

A  rendszeres fogkőeltávolítás az egészségmegőrzés egyik legfontosabb tényezője. Az elhanyagolt fogak fogínygyulladáshoz, a fogak elvesztéséhez vezetnek és sajnos más szervek (szívbelhártya, vesék) megbetegedését is okozhatják. A fogkövességre főleg kistestű fajták hajlamosak,  náluk különös gondot kell fordítani a fogak védelmére. Rendelőnkben korszerű ultrahangos készülékkel végezzük a fogkövek eltávolítását és utána felpolírozzuk a fogak felületét, ezzel is késleltetve a fogkőképződés esélyeit.

 
galambpatikaGalambpatika

A Szent Bernát egyik specialitása a galambok ellátása. Magyarországon kevés állatorvos foglalkozik galambok gyógykezelésével, egészségvédelmével. Galambpatikánkban több száz készítményt tartunk, igény szerint a megrendelt készítményeket futárral juttatjuk el megrendelőinkhez. Galambász ügyfeleinket a www.galambpatika.hu oldalunkon várjuk részletes tájékoztatóinkkal és webáruházunkkal.

 
Gyógyszerfutár

A patikánkban megtalálható több száz terméket igény szerint futárral juttatjuk el megrendelőinkhez, akár egy napos szállítási határidővel.

 
Házi betegellátás

Házi betegellátásA Szent Bernát állatorvosai vállalják kedvenceik háznál történő ellátását. Egy védőoltás, mikrochip beadása, egy betegvizsgálat, egyszerűbb betegkezelés háznál is megoldható. Ha nagyobb a baj és vizsgálatra, műtétre kórházba kell szállítani a kis beteget-ez sem lehet akadály-megoldjuk azt is.

 
ivartalalnitasIvartalanítások

Az ivartalanítás az egyik legfontosabb egészségmegőrző beavatkozás macskánál és kutyánál egyaránt. Nőivarú állatoknál megelőzhető a műtéttel a legtöbb nőgyógyászati megbetegedés ( gennyes méhgyulladás, petefészek ciszta, emlődaganat), valamint a nem kívánt szaporulat.

Hímeknél csökkenthető általa a  kóborlási hajlam és az agresszivitás.Az ivartalanítás elvégzésére a legideálisabb kor az ivarérés környéke, de lényegében ezt követően bármikor elvégezhető.

Szuka kutyáknál az első tüzelés előtt elvégzett műtét árából 20 %-os kedvezményt biztosítunk!

 
Kórházi elhelyezés

Kórházi elhelyezés

Szükség esetén kórházi elhelyezést tudunk biztosítani a hosszabb gyógykezelésre, műtét utáni lábadozásra szoruló betegeinknek. Elhelyezésük a legmagasabb igényeket is kielégítő rozsdamentes ketrecekben történik.

 

KutyakozmetikaKutyakozmetika

 

Kutyakozmetikánkban igazi állatbarát, szakmájuk iránt elkötelezett kolléganők várják a szépülni vágyó cicákat és kutyusokat, kellemes, családias környezetben.Munkájukat állatorvosi háttér  segíti, az agresszíven viselkedő állatok bódítására is mód nyílik szükség esetén. Keverék kutyákat is nagyon szívesen látnak. Havonta megújuló akciókkal, egész napos és hétvégi nyitva tartással várják régi és új ügyfeleiket.

 

Laboratóriumi vizsgálat-szövettan
Szövettani vizsgálat

 A diagnosztikai munkánkat az ország vezető állatorvosi szövettani magánlaboratóriuma segíti. Szakembereik sok éves egyetemi oktatói múltja és szerteágazó diagnosztikai tapasztalata garancia számunkra a leletek megbízhatóságának tekintetében.

 
Laboratóriumi vizsgálat-vér

VérvizsgálatA korszerű állatorvosi diagnosztika az esetek nagy részében nem elégedhet meg a fizikális vizsgálattal, gyakran kerül sor kiegészítő vizsgálatok végzésére is. Egyik leggyakoribb ilyen vizsgálat a levett vérminták elemzése.                        A mintákat futárszolgálat szállítja a laborokba, az eredmény legkésőbb 24 órán belül rendelkezésre áll. Laborpartnereinknél dolgozó állatorvos kollégáink egyetemi oktatói múltja és korszerű műszerparkja a garancia a korrekt laboreredmények szolgáltatására és a szakszerű leletértelmezésre.

 

Laboratóriumi vizsgálat-vizelet

VizeletvizsgálatA vér vizsgálata mellett gyakran válik szükségessé a vizeletminták elemzése. Különösképpen a vesék megbetegedése és hormonális kórképek esetén nélkülözhetetlen ez a vizsgálati módszer. Bizonyos vizsgálatokat a rendelőben is el tudunk végezni, a bonyolultabbakat laborszolgáltatónknál végeztetjük el.

 
Mikrochip behelyezés és regisztráció

MikrochipA kutyák mikrochippel való megjelölését törvény teszi kötelezővé 2013. január 1-től. A bőr alá az állatorvos által beültetett  rizsszemnyi chip egy 15 számjegyből álló egyedi számsort tartalmaz, amely egy erre alkalmas  készülékkel  leolvasható. Ha elveszne, eltűnne a kutya otthonról, a minden állatorvosnál és állatmenhelyen megtalálható leolvasó készülékkel leolvassák a chip számát és egy  zárt, internetes adatbázisból máris visszakereshetők a gazdi által regisztrációkor megadott elérhetőségek. Figyelem! Ha változnak a regisztrációkor megadott adatok (telefonszám, e-mail cím), értesítsék állatorvosukat, aki aktualizálja az adatokat. Az adatbázis hozzáférése csak állatorvosok számára biztosított, így a személyes adatokkal való visszaélés lehetősége kizárt.

 

MűtétekMűtétek

A Szent Bernát Pestimrei Kisállat-ambulancián szinte az összes, a kisállatpraxisban előforduló műtét elvégzésére képesek vagyunk. Korszerű altatógép, légzésmonitor, sebészeti szívó, elektrokauter és egy sor más eszköz segít minket abban, hogy az Ön kedvencének műtétjét magas színvonalon végezhessük el.

 

Parazitológiai vizsgálatok

Parazitológiai vizsgálatRendelőnkben elvégezzük a behozott vagy általunk vett székletminták parazitológiai elemzését. A bélférgek nagy részének közegészségügyi jelentősége van, mert az ember egészségét is veszélyeztethetik. Ezért nagyon fontos meggyőződnünk arról, hogy kedvencünk nem férges és nem jelent veszélyt a környezetében élő emberekre.

A rendszeres parazitológiai szűrővizsgálatok ezért nagyon fontosak!

 

Royal Canin tápok
Royal Canin tápok

A Szent Bernát Kisállat-ambulancia a világhírű Royal Canin kisállat tápok forgalmazója.

Egészséges állatok  minden korosztályának,valamint beteg állatoknak való diétás tápok széles választéka megtalálható készletünkben.

A különféle megbetegedések során alkalmazott diétás táplálás fontos része a gyógykezelésnek (pl. eleségallergia  vagy vesebetegség esetében).

 

Rontgen17Nagy teljesítményű digitális röntgenberendezés segíti a diagnosztikai munkánkat. Segítségével a kisállatpraxisban előforduló bármilyen röntgenvizsgálatot el tudjuk végezni, legyen az egy madár szárnycsontja, vagy egy bernáthegyi medencei felvétele. 

 
sebeszet17Sebészeti ellátás

A kisállatpraxisban előforduló legtöbb lágyszöveti és ortopédiai műtétet el tudjuk végezni rendelőnkben. Altatógép,légzésmonitor teszi biztonságossá a műtéti beavatkozásokat.  Ivartalanítások, daganatműtétek, sérülések, csonttörések ellátása teszik ki a beavatkozások többségét.  

 

ortopedia17

Szakrendelés-ortopédia

A mozgásszervi betegségek nagyon gyakoriak házi kedvenceink között. Szívügyünk,hogy az ortopédiai betegeink magas színvonalú ellátásban részesüljenek.

Dr. Boda Attila, a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület tagja  tart szakrendelést  a mozgásszervi betegségben szenvedő kisállatok számára heti rendszerességgel.

A szakrendelésre személyesen vagy a  06 1 295 3085 telefonszámon lehet bejelentkezni. 

 

Szakrendelés-sportgalambászat
Galamb-egészségügyi szakrendelés

A Szent Bernát egyik különleges szolgáltatása a sportgalambok állategészségügyi ellátása.

A galambegészségügyi szakrendelést Dr. Berta Krisztián, a Magyar Állatorvosi Kamara galambspecialista szakállatorvosa végzi.A galambok mellett  egyéb díszmadárfajok diagnosztikáját és gyógykezelését is vállaljuk

A galambászat iránt érdeklődők bővebb információt a www.galambpatika.hu weboldalunkon találnak.

 
traumatologia17Szakrendelés-traumatológia

Kedvenceiket is érheti baleset, sérülés.

A Szent Bernátban lehetőség nyílik a sérült, csonttörést szenvedett betegek műtéti ellátására.

A traumatológiai szakrendelést Dr. Boda Attila a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület tagja tartja.

 

Vadászgörény szakrendelésSzakrendelés-vadászgörények ellátása

A Szent Bernát Kisállat-ambulancián  hosszú évek óta foglalkozunk vadászgörények ellátásával. A faj speciális biológiai tulajdonságai, más állatfajokban elő nem forduló betegségei különleges szakértelmet igényelnek.

Dr. Zöldi Tamás, a Kisállat-ambulancia főállatorvosa egyeztetett időpontban fogadja szakrendelésén a vadászgörény pácienseket.

 
Szülészeti ellátás

A Szent Bernát állatorvosai vállalják a pároztatás optimális időpontjának meghatározását, a vemhes állat gondozását, a fialás levezetését, szükség esetén a műtéti beavatkozást. Műtéti praxisunk gyakori elemei az ivartalanítási műtétek, a női ivarszervi daganatok eltávolítása.

 
Ultrahang17Ultrahang vizsgálat

Rendelőnkben korszerű ultrahang készülék segíti a diagnosztikai munkát. A vizsgálat egyszerűen, fájdalom nélkül elvégezhető, a legtöbb állat jól tűri. Ezzel a vizsgáló módszerrel fontos információkhoz juthatunk a belső szervek állapotáról, méretéről.

 
Védőoltások

VédőoltásokA Szent Bernát Pestimrei Kisállat-ambulancián vállaljuk kutyák, macskák, vadászgörények, nyulak, galambok védőoltásainak beadását. A védőoltások díja magában foglal  egy részletes klinikai vizsgálatot is. A Szent Bernátban használt oltóanyagok a legmagasabb minőségű termékek közé tartoznak.Személyre szabott tanáccsal segítjük az optimális oltási program kiválasztását.

 

Vérparazita szűrésVérparazita szűrés

 A klímaváltozás miatt Magyarország területén is megjelentek olyan szúnyogfajok, amelyek a bőrférgességet és a szívférgességet terjesztik. A férgek lárvái a vérben élősködnek és mikroszkópos vizsgálattal kimutathatók. A Szent Bernátban elvégezzük a kórokozó kimutatását és szükség szerint a szerológiai azonosítását is.

 

VérnyomásmérésVérnyomásmérés

 A vérnyomásmérés állatokban is fontos adat lehet a szív és a keringés állapotára vonatkozóan. A Szent Bernát műszerparkjában megtalálható a kisállatok vérnyomásának mérésére szolgáló speciális készülék is.

 
   

 

 

 

 A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás